Skocz do zawartości

Garuu1

OFFLINE Ostatnio: 04 08 2013 10:20
-----

#277634 Konfiguracja cyrkulacji powietrza w jednostce stacjonarnej

Napisane przez BAKUN w 29 07 2013 - 21:00

To nie zamykaj :)

Napisałeś nie zamykaj, to może opisz co miałeś na myśli.Zapewne masz na względzie lepsze chłodzenie lub coś w tym stylu,ale czy autor się domyślił, że o to ci chodzi?.Można by było też odpowiedzieć na pytanie,a nie zadawać kolejne.Odpowiadając na pytanie to nie dawałbym wiecej jak 3 wentylatory, ponieważ wzrasta hałas maks 3 wg mnie.Na przedni panel na dole, można dać 120mm wdmuchujący powietrze.A obecnie jak na to patrze, wydaje się spoko.

• 1

#277646 Konfiguracja cyrkulacji powietrza w jednostce stacjonarnej

Napisane przez q2+ w 29 07 2013 - 22:56

- Otwarta obudowa z boku bardzo pomaga .. ale jeżeli kopię nogą w płytę główną i robi spięcie to lepiej niech nie ryzykuje  :ohh: ps. możesz otworzyć z drugiej strony  :yo:

- Naprawdę czasami szkoda kasy.. mi np laptop się przegrzewa to odkręcam pokrywkę na dysk i elegancko śmiga. 

- Możesz też założyć specjalną siątke.. po za tym co mu tak nalata do tego komputera? kurz? ile ... to sobie wyczyści bo będzie widział czy się zbiera czy nie. 

- Użytkujesz w nocy? to im większy zasilacz kupisz .. to wiadome zdeka głośniej .. mnie tam osobiście rybka nie przeszkadza nie wiem jak tobie

- Na wstępie spróbuj coś łatwego.. i prostego bo czasami się okaże, że zbędnie wydasz kasę.

• 1

#277639 Konfiguracja cyrkulacji powietrza w jednostce stacjonarnej

Napisane przez viris33 w 29 07 2013 - 22:14

Otwarta obudowa to najgłupszy pomysł na jaki można wpaść. Sam będzie tylko zaciągał do środka.

Autorze, te 80mm wywal i kup 120mm na tył bo widzę że jest sporo miejsca tam. Z przodu 100/120mm i jeden z boku 100/120mm.

Dwa niech wtłączają zimne a zasilacz i ten z tyłu będą wywalać ciepłe na zewnątrz.

Innych możliwości ta buda nie posiada bo jest kiepska.

• 2