Skocz do zawartości

Zdjęcie

DLA specjalistow architekt wola o pomoc : pomocy!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 31 07 2008 - 20:10

I zostać bez komputera na jakiś czas, aż uzbiera więcej kasy co?. Też mi rada i jeszcze jedno skąd wykopałeś informacje że dodanie więcej RAM-u nie przyśpiesza komputera człowieku za to już na PW powinieneś dostać uwagę bo od razu widać że nie powinieneś się wypowiadać w tej kwestii. I bez urazy ktoś cię musiał w błąd wprowadzić.

• 0

#22 olszo

olszo

Stały użytkownik

• 245 postów

Napisano 31 07 2008 - 20:36

I zostać bez komputera na jakiś czas, aż uzbiera więcej kasy co?. Też mi rada

Widzę że odnosisz się do mojego postu.Więc z przykrością muszę stwierdzić że zachowujesz się jak
pyskaty 13 latek który się denerwuję przez to że ktoś nie podziela jego zdania,i chcę za każdym razem
postawić na swoim.To co napisałem to mądra rada,ponieważ uzbieranie większej sumy pieniędzy da
mu większy komfort w wyborze innych części lecz b.mądra wypowiedź kolegi damiana uświadomiła
mi że to jest zbędne ponieważ za 1000zł można mieć b.dobry zestaw przy którym w niedalekiej
przyszłości można pododawać leprze części.Aha jeszcze jedno,jak to zostać bez komputera???
toś on ma komputer Dołączona grafika!

i jeszcze jedno skąd wykopałeś informacje że dodanie więcej RAM-u nie przyśpiesza komputera człowieku za to już na PW powinieneś dostać uwagę bo od razu widać że nie powinieneś się wypowiadać w tej kwestii. I bez urazy ktoś cię musiał w błąd wprowadzić.

Tu muszę się z tobą zgodzić ponieważ dodanie dodatkowego ram-u dało by mu lepszy komfort pracy w tych programach,ale był by on straszliwie mały,dlatego że moc obliczeniowa tego Athlona XP jest b.mała dlatego te programy tak słabo mu chodzą.Myślę że każdy procesor 64bit-owy
dał by mu o wiele większą wydajność w pracy.

• 0

#23 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 31 07 2008 - 20:43

Myslisz ze sam ram da mu wiele ? Nie oplaca sie inwestowac w ten sprzet, widac, ze nie rozumiesz. Olszo zawsze moze kupic to co podalismy a potem grafike z ramem.

To do jego wypowiedzi, nie bądź taki wrażliwy. Z reguły jak temat jest rozwinięty to wypowiadam na ostatni post, co nie oznacza że nie uwzględniam wszystkich pytań i odpowiedzi, dlatego nastąpiła mała pomyłka ale ok.
No widzisz jest zgodność tylko poco tyle postów zacząć od początku i po kłopocie na razie a w między czasie niech kasę zbiera bo ten staroć może mu w każdej chwili wyzionąć ducha. Ale pisanie że zwiększenie RAM-u nic nie da to zasadniczy błąd. Dlatego moja reakcja taka skromna, dobrze że to tu a nie gdzie indziej bo by tego kolegę zjedli, bo prawda że nie dużą ale na tyle ile CPU mu pozwoli.
  • 0

#24 Damian_im2

Damian_im2

Cosmo + pakiet biznes.

• 1 508 postów

Napisano 31 07 2008 - 21:37

Owszem kompa mu przyspieszy troche, zgadzam sie. Ale i tak procek nie jest dosc szybki i trzeba by go bylo przy okazji zmienic, ewentualnie kupic jakas plyte dobra do o/c pod jego socket i sprobowac go podkrecic. Aczkolwieg wiem, ze do jego programow trzeba miec conajmniej 2 rdzenie.
  • 0

#25 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 31 07 2008 - 21:46

Więc na razie niech zwiększy RAM, jakaś karta graficzna pod jego płytę, i spawdzi zasilacz czy wytrzyma. Następnie niech zbiera kasę na następny lepszy komputer i to jest prawidłowa droga.
  • 0

#26 Damian_im2

Damian_im2

Cosmo + pakiet biznes.

• 1 508 postów

Napisano 31 07 2008 - 21:50

No dobra. Ale czy nie uwazasz, ze lepiej jest mu kupic teraz nowego kompa i potem dolozyc 2gb ramu jeszcze i lepsza grafike, z pewnoscia bedzie mu sie lepiej pracowalo na nowym kompie z 4 rdzeniowym procem i szybka pamiecia. Z reszta wyor pozostaje do kupujacego.
  • 0

#27 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 31 07 2008 - 22:08

Ale musiał by zacząć od płyty głównej, i CPU a RAM to i tak musi zwiększyć bo każda operacja graficzna potrzebuje dużo pamięci RAM-u. Masz przykład operacji nie graficznej ale zapis/odczyt programem Nero wymagania 1GB RAM- u. Owszem przy mniejszej ilości za działa Nero ale będą problemy z zapisem/odczytem. To samo dotyczy programów graficznych. Zmiana płyty, dodatek RAM-u, zmiana karty = zmiana zasilacza i to takiego by potem nie trzeba by było kupować nowego, czyli musiał by się zmieścić w 1000zł. Trudny wybór to już sam zainteresowany musi zdecydować nie nasze sugestie, beby nie miał do nas pretensji.
  • 0

#28 darnok

darnok

Nowy

• 4 postów

Napisano 31 07 2008 - 22:13

Witam
Widze ze rozwinela nam sie dyskucja . Bardzo dziekuje za podpowiedzi odnosnie mojej sprawy . Wnioskuje z nich ze najlepszym rozwiazaniem jest pozbyc sie rupiecia . Wezme wszystkie rady pod uwage przy wyborze sprzetu .

Jedno mnie zastanawia przy wyborze nowego sprzetu mam sie skupic na płycie głównej , procku i pamieci ??

pozdrawiam i do sklikania
  • 0

#29 Damian_im2

Damian_im2

Cosmo + pakiet biznes.

• 1 508 postów

Napisano 31 07 2008 - 22:18

No to stworzylem mu juz wczesniej zestaw, naped i dysk zostawi ewentualnie obudowe a reszte moze zmienic

Edit :
Up : Tak dokladnie masz sie na tym skupic i na zasilaczu !

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych