Nie wiem czemu przeszkadza wam cena... to przecież tylko pareset złotych, za które można pracować wiele lat na dość sprawnym systemie
Czego nie nawidzicie w Windows XP
Rozpoczęty przez
Siwy123
, 07 02 2007 11:02
22 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 05 2007 - 13:49
Napisano 27 05 2007 - 23:08
Dla mnie nie sama cena jest zła. Bo są programy, które są o wiele - bardzo wiele droższe. Problem w tym, że system cena - zarobki w Polsce zbyt różni się od takowych na zachodzie. System ten kosztuje proporcjonalnie tyle samo w Stanach, problemem jest jednak fakt, że oni zarabiają tam "ciut" więcej.
Co do samego system. Na przekór wszystkim system nie jest zły. Jeśli odpowiednio się z niego korzysta, nie ściąga tylko filmów erotycznych, nie wchodzi się na stronki z niepewnego źródła, ma się program antyvirusowy i firewalla, a także ciut zdrowego rozsądku - to nie można na niego zbyt narzekać. Największym problemem jest dla mnie spadek wydajności związany z użytkowaniem. Jeśli używa się go aktywnie, a nie tylko raz na tydzień w celu zagrania w grę to z biegiem czasu widać różnice w wydajności. I programy czyszczące za dużo na dłuższą metę tutaj nie pomagają.
A i wracając do ceny - kilkaset złotych to za OEM
Jakbyśmy chcieli wersję BOX na dowolny użytek np. na jedną stacjonarną maszynę to musielibyśmy wydać ciut więcej
No, ale są też inne obejścia - MSDNAA np. dla studentów
Co do samego system. Na przekór wszystkim system nie jest zły. Jeśli odpowiednio się z niego korzysta, nie ściąga tylko filmów erotycznych, nie wchodzi się na stronki z niepewnego źródła, ma się program antyvirusowy i firewalla, a także ciut zdrowego rozsądku - to nie można na niego zbyt narzekać. Największym problemem jest dla mnie spadek wydajności związany z użytkowaniem. Jeśli używa się go aktywnie, a nie tylko raz na tydzień w celu zagrania w grę to z biegiem czasu widać różnice w wydajności. I programy czyszczące za dużo na dłuższą metę tutaj nie pomagają.
A i wracając do ceny - kilkaset złotych to za OEM
Napisano 03 06 2007 - 19:45
Ale przykładowo... przeciętny programista (mówie tutaj o sobie) zarabia 12 000zł - 20 000zł na miesiąc zależnie od tego jak bardzo się stara i ile siedzi przed kompem.
Także wydatek paru stówek nie bardzo zmienia grubość portfela
Także wydatek paru stówek nie bardzo zmienia grubość portfela
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych