Słyszałem że TwinTurbo i S1 do cichych nie należą
( znajomy ma akurat wersję AC Accelero Twin Turbo PRO na swoim HD4890) co do twoich temperatur to masz bdb. Mam grafe od tego samego producenta z referentem podkręcona i ma max w stresie 80* C tak że większej temperatury na iCoolerze nie osiągniesz. Fakt referent to suszarka ale iCooler jest niewiele głosniejszy od tych AC
z tego co się orientuję
Znalazłem kilka recenzji i opinii gdzie ludzie piszą że S1 + Turbo Module są bardzo ciche. Wiadomo że każdy ma inny wymiar ciszy, ale komentarza że są głośne nie znalazłem. iCooler przy pełnych obrotach podczas gier to masakra. Muszę sobie głośno dźwięk dawać żeby zagłuszyć grafe. PCta mam na wysokości biurka (nie na biurku!) zaraz koło siebie, tak więc jakieś 40cm od uszu. Zamierzam kupić 2x Scythe Himuro na dyski twarde, do tego 2x Noiseblocker XL1 120mm i 2x Xigmatek XLF-F1454 140mm oraz kontroler Scythe Kaze Server. Chciał bym też właśnie mieć coś cichego i wydajnego na GPU. Byłem przekonany że S1 będzie ciche, ale Twoja wypowiedź wytrąciła mnie z równowagi. Sam już nie wiem co brać :/