bez grzania się ( stabilnie pracuje) no ale nie będę się chawalić bo o co innego tu chodzi. Otóż postanowiłem dokupić pamięć ram obecnie posiadam jedną kość fabryczną DDR2 512mb 266mhz mój komp przyjmie max 2gb więc postanowiłem tak na początek dokupić 1gb lecz częstotliwość 266mhz wymarła lub jest bardzo droga więc zamieżam użyć 533mhz. Wiem że posiadam 2 sloty na RAM i tu stawiam moje pytanie. Wiem że jeśli włożył bym dwie na raz czyli 512mb (266mhz) i 1GB (533mhz) to ten GB dostosował by się (tak mi się wydaje) do tej wolniejszej. 512. Przejdę do sedna.
 bez grzania się ( stabilnie pracuje) no ale nie będę się chawalić bo o co innego tu chodzi. Otóż postanowiłem dokupić pamięć ram obecnie posiadam jedną kość fabryczną DDR2 512mb 266mhz mój komp przyjmie max 2gb więc postanowiłem tak na początek dokupić 1gb lecz częstotliwość 266mhz wymarła lub jest bardzo droga więc zamieżam użyć 533mhz. Wiem że posiadam 2 sloty na RAM i tu stawiam moje pytanie. Wiem że jeśli włożył bym dwie na raz czyli 512mb (266mhz) i 1GB (533mhz) to ten GB dostosował by się (tak mi się wydaje) do tej wolniejszej. 512. Przejdę do sedna.Czy lepiej włożyć sam 1GB 533mhz czy obie na raz z których jedna będzie chodziła na wolniejszych obrotach. Czy komputer będzie szybszy jeśli będzie 1,5GB na 266mhz czy 1GB na 533mhz ???
Wiem że tego typu temetów jest tysiące ale jakoś po przeczytaniu kilkunastu nie uzyskałem wyczerpującej odpowiedzi
Użytkownik Overclocker24 edytował ten post 20 05 2012 - 21:30

Temat jest zamknięty
 Temat jest zamknięty 

. Ja nic o zegarze nie mówiłem 266mhz to częstotliwość mojej obecnej pamięci DDR2 512mb a ja chciał bym dokupić 1gb na częstotliwość 533mhz bo na 266mhz to już takiej nie ma a nawet jeśi jest to piekielnie droga dodam ci screena z CPU-Z :
 . Ja nic o zegarze nie mówiłem 266mhz to częstotliwość mojej obecnej pamięci DDR2 512mb a ja chciał bym dokupić 1gb na częstotliwość 533mhz bo na 266mhz to już takiej nie ma a nawet jeśi jest to piekielnie droga dodam ci screena z CPU-Z :