Skocz do zawartości

Zdjęcie

Znikniecie danych oraz zmiana ustawień po ponownym uruchomieniu komputera

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 rafal194

rafal194

Zaawansowany użytkownik

• 413 postów

Napisano 31 01 2010 - 11:50

Witam.wczoraj miałem niemiłą niespodziankę.Do wczoraj działało wszystko dobrze przy wyłanczaniu jak system się wylogowywał.To się zawiesił więc wyłączyłem go siłę,przytrzymałem przycisk power az się nie wyłączy.Gdy dziś włączyłem to ujrzałem widok jakby system był świeżo zainstalowany na pulpicie sama ikonka Mój komputer,A gdy wejdę na dysk C to tak jak przy instalacji pokaz zawartość-foldery systemowe.Połowa danych na innych partycjach zniknęły i zostały zastąpione jakimiś danymi sprzed pary miesięcy.

Jak zrobiłem przywracanie systemy to jeszcze gorzej się porobiło.Macie jakieś rady

• 0

#2 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 02 02 2010 - 23:10

Może włączyłeś ostatnią dobrze znaną konfigurację Windows po nieprawidłowym zamknięciu systemu. Wpisz z linii komend: Start->Uruchom -> Cmd.exe :
C:\windows\system32\restore\rstrui.exe
(wystarczy rstrui.exe), aby uruchomić kreator przywracania. Osobiście nie korzystam z tego narzędzia, może ktoś z kolegów dalej bardziej pomoże, jak będziesz miał problemy.

• 0

#3 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 02 02 2010 - 23:30

Jeśli widzisz że coś z systemem jest nie tak, pierwszą podstawową zasadą jest skan partycji systemowej. Wiele wirusów ingerują przede wszystkim w pracę systemu i doprowadzają do jego uszkodzenia. Dopiero potem korzystasz z takich opcji jak przywracanie systemu, oczywiście przedtem wykonujesz kopie danych (plików) których nie chcesz stracisz, oczywiście tej opcji raczej nie polecam. Lepiej wykonać ponowną re-instalację systemu, lecz i tu może po instalacji systemu wystąpić problem, dlatego sugeruję wykonać kompletny format partycji systemowej i tylko jej, pozostałe pozostawić.
  • 0

#4 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 02 02 2010 - 23:33

Trochę się zagalopowałeś Brutus - zgodnie z Regulaminem nie jest promowane na forum porady typu "zrób formata". Użytkownik najprawdopodobniej uruchomił system sprzed kilku miesięcy o czym świadczą wcześniejsze wersje folderów - doradziłem, odczekaj chwilę aż to sprawdzi.
  • 0

#5 rafal194

rafal194

Zaawansowany użytkownik

• 413 postów

Napisano 04 02 2010 - 20:04

Witam.Przywracanie systemu jak pisałem po tym jeszcze gorzej.Zrobiłem scan Combofix chwilowo jest spokój i działa dobrze, może coś siedziało w kompie.Dzięki serdeczne za pomoc.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych