Skocz do zawartości


Zdjęcie

zewnetrzne ip w lan


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 kulbon

kulbon

    Nowy

  • 2 postów

Napisano 06 03 2015 - 21:34

Witam,

mam zewnętrzne IP i serwer na który przekierowany jest port 8888. Mam router TP link wr841n. Przy próbie połączenia z serwerem z sieci LAN używając IP powiedzmy 192.168.1.200, łączę się z serwerem bez problemów. Problem jest gdy chcę wewnątrz sieci połączyć się z serwerem za pomocą zewnętrznego IP. W czym tkwi problem? Dodam iż przy połączeniu z sieci zewnętrznej np komórkowej wszystko przebiega bezproblemowo, czyli porty są przekierowane dobrze. 

 

Edit: wyczytałem że problemem może być NAT loopback. Miałem router wr 340 i w on chyba nie obsługiwał tej funkcji ale specjalnie zmieniłem router na 'bardziej' zaawansowany ale dalej nic.



Użytkownik kulbon edytował ten post 06 03 2015 - 21:37

  • 0

#2 bipiw

bipiw

    Zaawansowany użytkownik

  • 1180 postów

Napisano 08 03 2015 - 11:43

Bardziej zaawansowany czyli jaki?

Poczytałem troche i na tym wr340 podobno czasem działał ten loopback. Można się pokusić o wgranie jakiegoś otwartego firmware ze wsparciem tej funkcji.



  • 0

#3 kulbon

kulbon

    Nowy

  • 2 postów

Napisano 09 03 2015 - 22:29

Tak jak napisałem wr841n ale to nic nie działa nadal nie mogę wejść na swoje ip zewnętrzne w sieci LAN. Może to błędnie skonfigurowana sieć przez dostawce? Tylko że on twierdzi że to ja źle skonfigurowałem..... i nie mam na razie czasu żeby do niego podjechać i pokazać że z LANu się nie da wejść a z komórki da.

 

Mogę spróbować wgrać jakiś fw do wr340 bo mam już 2 takie routerki które leżą nieużywane. Tylko nie wiem jakie?



Użytkownik kulbon edytował ten post 09 03 2015 - 22:34

  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych