Skocz do zawartości


Zdjęcie

problem z otwarciem portu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 DarkNei

DarkNei

    Nowy

  • 3 postów

Napisano 03 04 2010 - 18:06

Witam, problem polega na tym gdyz mialem otwarty port 40203 jakies 2-3tyg temu nie dawno zamknol sie sam nie wiem jakim cudem... mam router belkin i wszystko robie tak jak poprzednio, sprawdzam port przez PFPortChecker i otwarty jest TCP a zamkniety UDP. Dodam od razu ze wylaczenie antyvira nic nie daje i mam wpisane porty w zapore systemu. Ma ktos pomysly co sie moze dziac?

  • 0

#2 Weksel

Weksel

    Intel inside

  • 646 postów

Napisano 16 04 2010 - 12:59

1. Odblokuj UDP
2. Sprawdź czy Twoje lokalne IP (uruchom>cmd>ipconfig) na kompie zgadza się z tym wpisanym przy regule na routerze.

  • 0

#3 Celdur

Celdur

    Republic of Gamers

  • 6100 postów

Napisano 16 04 2010 - 14:09

j.w.
W routerze masz na pewno ustawienia odnośnie portów.
Możesz sobie wpisać jakiś -> przypisać go do adresu lokalnego i zablokować, lub odblokować TCP i UDP.

Użytkownik Celdur edytował ten post 16 04 2010 - 14:10

  • 0

#4 DarkNei

DarkNei

    Nowy

  • 3 postów

Napisano 17 04 2010 - 20:26

Na poczatku mialem tak:
Dołączona grafika

zmienilem zeby bylo odblokowane UDP i sprawdzilem przez cmd, ale niestety zielony jestem w cmd ;p wiec screen ponizej:
Dołączona grafika
  • 0

#5 geronimoo

geronimoo

    Uzależniony od forum

  • 1457 postów

Napisano 17 04 2010 - 22:24

z tego co widzę to w to małe okienko (w pierwszym zrzucie ekranu) zamiast "2" powinieneś wpisać "3".
  • 0

#6 DarkNei

DarkNei

    Nowy

  • 3 postów

Napisano 17 04 2010 - 23:25

o faktycznie w polaczeniach sieciowych mam 192.168.2.3 ;) ale wczesniej bylo 2.2 ;p zaraz przetestuje port... nadal TCP otwarty a UDP zamkniety

Użytkownik DarkNei edytował ten post 17 04 2010 - 23:36

  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych