Skocz do zawartości


Zdjęcie

[php/html]Problem z polskimi znakami poprzez iframe


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 ProSzafran

ProSzafran

    Początkujący

  • 25 postów

Napisano 09 05 2010 - 23:16

Witam serdecznie. Mam skrypt newsów na stronę o nazwie CuteRus.PL. Wszystko ładnie działa. Newsy mi wyświetla pod adresem: http://moja_strona.pl/news/show_news.php. Chcę, aby wyświetlało to na mojej podstronie, więc w kodzie podstrony dodałem iframe na automatyczne ustawianie wysokości. Iframe działa, jednakże NIE MA POLSKICH ZNAKÓW!

Najdziwniejsze jest to, że jak wejdę w "http://moja_strona.pl/news/show_news.php", to Polskie znaki są bezproblemowo!
Próbowałem includować w php = to samo.

Zmieniłem kodowanie na UTF8 WSZYSTKICH powiązanych plików = jeszcze gorzej.

Jest jeszcze ważny fakt. w pliku "show_news.php" , dodałem trochę html'a [kolor tekstu, wielkosc, czcionka e.t.c]. Cały kod php umieściłem w środku kodów na edycje tekstu. Jednak, gdy plik jest oryginalny, gdy nie dodam nic do niego, WYŚWIETLA SIĘ POPRAWNIE! nawet przez include lub iframe.

Więc moje pytanie jak zrobić, abym miał polskie znaki???

Sprawa rozwiązana!

To było takie proste... taki głupi błąd... Wystarczyło w każdym pliku, w sekcji head dać info o kodowaniu przegladarce


Użytkownik ProSzafran edytował ten post 09 05 2010 - 23:17

  • 0

Podobne tematy

Nie znalazłem podobnego tematu - chcę założyć nowy wątek i uzyskać szybką pomoc!
Zobacz więcej tematów z tagiem: kodowanie znaków



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych