Z góry dzięki
Noscript - Opinie o wtyczce do FF
Rozpoczęty przez
Matex91
, 27 09 2008 14:27
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 09 2008 - 14:27
Jak myślicie warto instalować tą wtyczkę do Mozilli a jak tak to podajcie proszę jak ją odpowiednio skonfigurować 
Z góry dzięki
Z góry dzięki
Napisano 12 04 2009 - 23:05
Widzę, że nikt nie odpowiada na Twoje pytanie dlatego niech chociaż raz się na coś przydam 
Od jakiegoś czasu zawsze po zainstalowaniu Firefoksa instaluję w nim noscripta i adblock plus
Ja jedyne co zmieniam to, żeby pasek który wyskakuje na dole gdy jakieś skrypty są zablokowane pojawił się tylko na jedną sekundę oraz dodaję na głównym pasku przycisk "tymczasowo nie blokuj na tej stronie" a potem odblokowuję na stałe tylko te strony z których często korzystam i które są mi się wydaje zaufane i to też nie wszystkie skrypty tylko te z głównej strony (wytłuszczonym drukiem w opcjach) no chyba, że trzeba dodatkowo coś odblokować żeby się od razu np. torrenty ściągały a nie trzeba było za każdym razem klikać ponownie w link alternatywny.
A jakbym coś przepuścił "nieładnego" to zawsze jest jeszcze antywir
Od jakiegoś czasu zawsze po zainstalowaniu Firefoksa instaluję w nim noscripta i adblock plus
Ja jedyne co zmieniam to, żeby pasek który wyskakuje na dole gdy jakieś skrypty są zablokowane pojawił się tylko na jedną sekundę oraz dodaję na głównym pasku przycisk "tymczasowo nie blokuj na tej stronie" a potem odblokowuję na stałe tylko te strony z których często korzystam i które są mi się wydaje zaufane i to też nie wszystkie skrypty tylko te z głównej strony (wytłuszczonym drukiem w opcjach) no chyba, że trzeba dodatkowo coś odblokować żeby się od razu np. torrenty ściągały a nie trzeba było za każdym razem klikać ponownie w link alternatywny.
A jakbym coś przepuścił "nieładnego" to zawsze jest jeszcze antywir
Napisano 22 04 2009 - 14:34
Wystarczy adblock plus ABP zainstalować wybierasz filtry pochodzące z Europy i masz spokój.
Można jeszcze noscript NS zainstalować ale to w ostateczności.
I stała aktualizacja najnowszego Firefox-a.
To ci wystarczy ja tak mam i nie mam problemu z reklamami.
Można jeszcze noscript NS zainstalować ale to w ostateczności.
I stała aktualizacja najnowszego Firefox-a.
To ci wystarczy ja tak mam i nie mam problemu z reklamami.
Napisano 22 04 2009 - 14:39
Archeolodzy ... 
Data pierwszego postu 27.09.2008, 14:27
Data pierwszego postu 27.09.2008, 14:27
Użytkownik macsch15 edytował ten post 22 04 2009 - 14:39
Napisano 30 04 2009 - 12:22
Generalnie skrypty tego typu oszukują właścicieli witryn internetowych, którzy zarabiają tylko na reklamach. Oczywiście rośnie komfort przeglądania stron, ale jest to kosztem odbioru treści komercyjnych i np. dalszego zainteresowania tematem. Osobiście nie korzystam z Adblocka i NoScriptu, za to mam FlashBlocka, bo uważam, że nie ma nic gorszego jak wyskakujące okienka, która potem trzeba zamykać uciekającym krzyżykiem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych