Skocz do zawartości


Zdjęcie

niedostepny pasek zadan ? [vista]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 marcinc88

marcinc88

    Obserwator

  • 5 postów

Napisano 06 01 2008 - 14:00

WItam

Przeglądałem forum ale nic takiego nie znalazłem co by mi pomogło.

Głupi problem ... wiem ze to mega pierdoła ale coś nie mogę sobie z tym poradzić :D

Odpaliłem dzisiaj kompa i zablokował mi się pasek zadań (dziwne bo przycisk menu działa ok, a od paska do zegara już nic) po zminimalizowaniu np. okna przeglądarki nie mogę juz go maxymialzowac, bo gdy klikam na pasek nic sie nie dzieje (pojawia sie tylko taki dziwek błędu, tak jak np. przy próbie wpisania do nazwy nowego folderu znaku typu '*' )
tak samo jest gdy np. probuje kliknac na zegar ...
nic nie zmieniałem w ustawianiach i nie przypominam sobie żebym coś instalował co by mogło spowodować te zmiany.


używam Visty juz ok. 5 miesięcy i dopiero teraz pojawily sie 1-sze problemy


Z gory dzięki za szybka odp. !

  • 0

#2 tyranka

tyranka

    Początkujący

  • 145 postów

Napisano 06 01 2008 - 17:10

Po pierwsze przeskanuj sobie komputer jakimś dobrym programem antywirusowym.
Ewentualnie format.

Być może to kłopot z RAMem, ale szczerze w to wątpie.

  • 0

#3 marcinc88

marcinc88

    Obserwator

  • 5 postów

Napisano 06 01 2008 - 20:36

najpierw resetowałem nic nie pomogło, ale później po wyłączeniu i włączeniu było ok

tak czy inaczej ciekawe czym to moglo być spowodowane

Komputer jest nowy mam 4gb ramu więc wątpie zeby to był problem :)
  • 0

#4 marcinc88

marcinc88

    Obserwator

  • 5 postów

Napisano 11 01 2008 - 18:13

no niestety problem powrócił po kilku dniach, nie wiem skad to sie bierze , vista potrafi dobić ;/
  • 0

#5 JFSebastian

JFSebastian

    Nowy

  • 3 postów

Napisano 27 02 2008 - 00:06

Mam podobny problem.
Mam całkowicie zablokowany pasek zadań (ten na dole). Po prostu jest nieaktywny od samego startu systemu. Nie dokonywałem żadnych zmian w systemie. Wyłączyłem tylko zapamiętywanie haseł w takim sofcie dodawanym do laptopa od Hawlett P.

Nie wiem co mam z tym zrobić :D
  • 0

#6 marcinc88

marcinc88

    Obserwator

  • 5 postów

Napisano 27 02 2008 - 15:46

co najgorsze, przez nawet 2 tygodnie jest ok. az w koncu znowu sie to blokuje ... :)
i nic nie zmieniac w ustawieniach po ponownym uruchomieniu komputera na drugi dzien jest ok.
  • 0

#7 JFSebastian

JFSebastian

    Nowy

  • 3 postów

Napisano 27 02 2008 - 17:02

Czasami jak najadę na pasek na dole to wyskakuje mi takie okienko.
Jak dam uruchom ponownie to wszystko wraca do normy

Załączone miniatury

  • program_windows_explorer_nie_odowiada___przyci_ty.jpg

  • 0

#8 marcinc88

marcinc88

    Obserwator

  • 5 postów

Napisano 27 02 2008 - 19:31

no tak czy inaczej to że się blokuje ten pasek to nie jest nic normalnego
ja tego nie probowalem, moze w koncu wejdzie tu ktos kto ma wieksze pojecie o visicie i wskaze nam przyczynę
tego głupiego błędu ...
  • 0

#9 JFSebastian

JFSebastian

    Nowy

  • 3 postów

Napisano 28 02 2008 - 06:16

Maaaam rozwiązanie tymczasowe:

http://support.microsoft.com/kb/932406/pl
1. Naciśnij klawisze CTRL+ALT+DEL.
2. Kliknij polecenie Uruchom Menedżera zadań.
3. Kliknij kartę Procesy.
4. Kliknij proces explorer.exe.
5. Kliknij przycisk Zakończ proces, a następnie kliknij polecenie Zakończ proces.
6. Kliknij kartę Aplikacje.
7. Kliknij przycisk Nowe zadanie.
8. Wpisz explorer w polu Otwórz, a następnie kliknij przycisk OK.


Jakoś dotrwam do SP1................
  • 0

#10 Traft95

Traft95

    Nowy

  • 2 postów

Napisano 14 02 2015 - 06:22

Mam ten sam problem na 7 Ultimate i po zrobieniu formatowania komputera nie przyniosło to pozytywnego rezultatu. CTRL+ALT+DEL to w tej chwili jedyna opcja na normalne kożystanie z dolnego paska zadań. Ta blokada paska jest mega uciażliwa i też się z tym problemem borykam : :wallbash:


  • 0

#11 Qauke

Qauke

    Expert

  • 5156 postów

Napisano 14 02 2015 - 12:25

Windows oryginalny?

  • 1

#12 Traft95

Traft95

    Nowy

  • 2 postów

Napisano 14 02 2015 - 16:25

tak orginał



  • 0

#13 pawel315

pawel315

    Uzależniony od forum

  • 1545 postów

Napisano 14 02 2015 - 21:33

jakiś problem z plikiem explorer.exe.  Ścieżka poprawna do pliku ? plik nie uszkodzony ? może jakiś wirus ?


  • 0

#14 Qauke

Qauke

    Expert

  • 5156 postów

Napisano 15 02 2015 - 00:07

Spróbuj wykonać naprawy systemu z płyty instalacyjnej Vista

  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych