Skocz do zawartości


Zdjęcie

czarny ekran ( czego to może być wina?)


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 badmoon

badmoon

    Nowy

  • 3 postów

Napisano 17 02 2012 - 11:02

problem jest taki: na win xp miesiąc temu zainstalowałem nowe steroniki ATI pod radeon 9550. W każdym trybie miałem czarny ekran. System odpalał, dźwięk powitalny był, tylko że czarno. Na innym systemie na sąsiedniej partycji wszystko ok. Dziś pożyczyłem od znajomego kartę nie ATI, system chodzi, powywalałem wszystkie stery, wkładam moją, to samo, czarno. Usunąłem zapisy z rejestru. Czarno,. System nie gada z moją kartą i już, Karta dobra, system dobry, a nie gadają ze sobą. Nowe stery nie chca się instalować, bo twierdzą ze obecna konfiguracja nie pozwala. Co to może byc? Zależy mi na tym systemie, bo to jedyny, co chodzi normalnie i mam tam kupę programów, danych itp. Proszę o rady

  • 0

#2 Sicknature

Sicknature

    A$AP Rocky - Peso

  • 1648 postów

Napisano 19 02 2012 - 10:52

A zainstalowałeś te stare? Support dla tak archaicznej karty skończył się dawno dawno temu u AMD

  • 0

#3 badmoon

badmoon

    Nowy

  • 3 postów

Napisano 19 02 2012 - 14:12

no, nie mogę ich zainstalować, jak mam czarny ekran, a jak mam normlanie, to na karcie NVidia, wtedy stery Ati nie chcą się instalować;)
  • 0

#4 Sicknature

Sicknature

    A$AP Rocky - Peso

  • 1648 postów

Napisano 19 02 2012 - 14:22

U mnie w życiu 2 x wyskoczył czarny ekran
-raz po crashu sterowników (bez przepinki monitora na integrę i zabawy z usuwaniem w trybie awaryjnym sterowników sie nie obyło)
-padła sama z siebie 1 kość ram bez żadnego powodu ;)

Powywalałeś piszesz stery ale czy użyłeś po tej czynności programów Driver Sweeper i CCleaner?
  • 0

#5 -AssassiN-

-AssassiN-

    Profesjonalista

  • 1322 postów

Napisano 19 02 2012 - 14:27

Jaki masz zasilacz?
  • 0

#6 Sicknature

Sicknature

    A$AP Rocky - Peso

  • 1648 postów

Napisano 19 02 2012 - 15:03

A jakie to ma znaczenie przy karcie która pobiera 15W w stresie ? ;)
  • 0

#7 badmoon

badmoon

    Nowy

  • 3 postów

Napisano 19 02 2012 - 17:37

tak, wyczyściłem wszystko, problem chyba jest w BIOSIe, sam juz nie wiem:) zasilacz mocny, to nie od niego. Karta chodzi na innym systemie, tylko ten, z nią nie gada:)
  • 0

#8 Sicknature

Sicknature

    A$AP Rocky - Peso

  • 1648 postów

Napisano 19 02 2012 - 19:02

Skoro na innym systemie działa to tym bardziej nie ma tu nic do rzeczy BIOS płyty,

  • 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: blackscreen sterowniki ATI czarny ekran



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych