Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bios nie czyta płyt DvD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 NoName_94

NoName_94

Nowy

• 1 postów

Napisano 31 12 2009 - 10:12

Witam mam windowsa Xp Home edition, na codzień jestem Dj w Radiu internetowym , i teraz przechodziłem do lepszego Radia i okzało sie że muszę wgrać nowe sterowniki do Mikrofonu , wkładam płytke zaczyna sie krecic i kreci się bardzo wolno i nie czyta płytki.
Wiem że kiedys bawiłem się w biosie i odłączyłem ta stace Dvd/Cd ( mam taka : LITE-On DVDRW Show 1693s) ale juz podłączyłem i dalej nic, ostatnio rowniez wymieniałem zasilacz i podłączyłem raczej tak jak było ,niewiem nie znam sie raczej na tym ale w razie czego moge na shoutcast - cie poduczyc)
czy może mi ktos POMÓC?

Z gory thx i zycze wolnego od problemów Nowego Roku

• 0

#2 geronimoo

geronimoo

Uzależniony od forum

• 1 457 postów

Napisano 31 12 2009 - 11:26

Wiesz, trudno będzie Ci pomóc skoro nie wiesz podstawowych rzeczy, a tak nawiasem, to do czego podłączasz ten napęd, do pralki? Tu nie ma jasnowidzów jak czegoś nie napiszesz to tego nie wiadomo, więc nie oczekuj konkretów. Swoją drogą co to za radio ;) które nie ma własnego informatyka, osiedlowe, szkolne? Może raczej fabryczny radio węzeł tylko?

sterowniki do Mikrofonu

;)

1. W biosie w końcu napęd jest wykrywany czy nie? (tu nie podpowiem dalej bo nie raczyłeś napisać co to za płyta główna, ale zawsze jest pierwsze w menu biosu "ustawienie standardowe")
2. taśma i zasilanie do napędu są podpięte?

• 0

#3 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 31 12 2009 - 12:11

sterowniki do Mikrofonu

;) po raz pierwszy.

,niewiem nie znam sie raczej na tym ale w razie czego moge na shoutcast - cie poduczyc)

;) po raz drugi, chyba że chodzi o "podłączenie".

Inne płyty też nie działają czy tylko ta jedna?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych