Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Zdjęcie

Windows XP nie zapamiętuje sterowników do modemu Huawei


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Eldred

Eldred

    Nowy

  • 1 postów

Napisano 16 04 2011 - 09:51

Cześć. Mam Windows XP Professional, kupiłem modem HSPA Huawei w sieci Play. Działa, ale jest problem - za każdym razem gdy Windows się włącza na nowo wykrywa sterowniki do modelu "znaleziono nowy sprzęt taki a taki..." i tyle to trwa że mam już tego dość. Niezależnie od tego do którego portu USB podłączę modem system zachowuje się tak samo. Na samym początku nie było tego problemu, pojawił się chyba dopiero gdy zacząłem przekładać modem do innych portów USB. Z innymi urządzeniami nie mam takich problemów. Czy da się jakoś to naprawić bez reinstalacji systemu?
<help>

Pozdrawiam
Eldred

  • 0

#2 OFFLINE   Kantoro

Kantoro

    Zaawansowany użytkownik

  • 550 postów

Napisano 16 04 2011 - 13:00

Wyczyść rejestr np CCleanerem, odinstaluj sterowniki w panelu sterowania, zrób restart systemu i zainstaluj na nowo.

  • 0

#3 OFFLINE   sight

sight

    Stały użytkownik

  • 172 postów

Napisano 04 05 2011 - 07:03

hej


Sprawdz czy ten modem jest dodawany do rejestru

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USB
  • 0

#4 OFFLINE   makensis

makensis

    Naczelny

  • 4767 postów

Napisano 04 05 2011 - 11:47

Wejdź w Start -> Uruchom i wpisz: devmgmt.msc , następnie w menu wybierz: Pokaż ukryte urządzenia" i usuń wszystkie wpisy związane z twoim modemem i zaznaczone wykrzyknikiem.
Jeśli to nie pomoże będziesz musiał przeczesać folder: %WINDIR%\inf z plików instalatora modemu.

  • 0





Czytaj też: Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych