Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Zdjęcie

Windows 7 - zawieszanie, resetowanie się systemu, bluescreen


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Mariusz1

Mariusz1

    Nowy

  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 09 01 2010 - 19:14

Witam, od niedawna posiadam widnows 7 i po 3 tygodniach zaczęły się problemy pojawia się niebieski ekran. czasami system się zawiesza zdarza mi się to 2 razy dziennie. Lub samoczynnie się resetuje.

http://ifotos.pl/zobacz/IMG6858_xrahhh.JPG
http://ifotos.pl/zobacz/IMG6859_xrahhw.JPG

Mój komputer:
hdd 250GB
Geforce 7300GT 256MB
Ram: Good-ram 512MB (533Mhz) ; Kingston 2GB (667Mhz) = 2,5GB / 533Mhz
AMD: AM2 3000+ = 1,8Ghz
Płyta główna: k9n neo MSI

Użytkownik kosa006 edytował ten post 19 01 2012 - 01:33

  • 0

#2 OFFLINE   geronimoo

geronimoo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownik
  • 1457 postów

Napisano 09 01 2010 - 20:12

Instalowałeś ostatnie lub jakiekolwiek drivery nforce?

  • 0

#3 OFFLINE   ReedBull

ReedBull

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 10 01 2010 - 05:04

miałem ten sam problem w viscie. czy ten błąd pokazuje Ci sie może przy pracy w internecie? w grach? musisz sprawdzic. modem masz usb? czy ethernet? tego typu bledy wystpuja zazwyczaj w niezgodności sprzętu z oprogramowniem. zrób aktualizację sterowników. pozdrawiam

//edit
zdecydowanie problem z grafiką.
tablica STOPU odwołuje sie do błędu ze sterownikiem NVidi: nvm62x64.sys powinna pomóc aktualizacja
  • 0

#4 OFFLINE   Mariusz1

Mariusz1

    Nowy

    Autor tematu
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 10 01 2010 - 14:40

Problem występuje gdy siedzę na gg lub surfuję po sieci. System wykrył nowe sterowniki do mojej karty graficznej wybrał opcje aktualizacji i problem zaczął się pojawiać.
  • 0

#5 OFFLINE   ReedBull

ReedBull

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 10 01 2010 - 16:17

pobierz sterowniki karty dla 32 bit: kliknij
dla 64 bit: kliknij

oczywiście pobierz tylko te w zależności jaki masz system (np. masz siódemkę 32 bit to pobierz i zainstaluj tylko dla 32 bit)

jaki masz modem? USB? czy ethernet?

// P.S
nie zawsze można zaufać Microsoft Windows Update :D wiem coś o tym...
  • 0

#6 OFFLINE   Mariusz1

Mariusz1

    Nowy

    Autor tematu
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 10 01 2010 - 17:50

Mam system 64 bitowy. Co do internetu to mam na kablu lan podłączony do urządzenia (modem+ap+prinserwer)USR9108.
  • 0

#7 OFFLINE   ReedBull

ReedBull

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 10 01 2010 - 20:13

zaktualizuj również sterowniki karty sieciowej. poszukaj na stronie producenta
  • 0

#8 OFFLINE   Mariusz1

Mariusz1

    Nowy

    Autor tematu
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 20 01 2010 - 18:59

Problem się już nie pojawia. Nawet po zaktualizowaniu sterowników problem nadal się pojawiał. Przypomniałem sobie że zmieniałem ustawienia w biosie, podkręciłem taktowanie płyty głównej i zwiększyłem napięcie dla ramu. Przywróciłem domyślne ustawienia i działa elegancko :haha:

  • 0





Czytaj też: Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych