Skocz do zawartości


Zdjęcie

Szynki w puszce z biedronki


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Macsch15

Macsch15

    Profesjonalista

  • 3 705 postów

Napisano 04 08 2010 - 14:10

"Suwalska" "Szynka delikatesowa"

Pachnie i smakuje jak jedzenie dla psów w puszce
Dołączona grafika

Dlatego zapytałem mojego psa co o tym myśli, powiedział że pedigriee jest lepsze.

  • 0

#2 Jakub566

Jakub566

    Pedobear

  • 897 postów

Napisano 04 08 2010 - 14:26

Biedronka is the best. :blink:

  • 0

#3 #plus

#plus

    Uzależniony od forum

  • 1 315 postów

Napisano 04 08 2010 - 14:28

Ja generalnie unikam szynek z puszki, ale bardzo cenię sobie mielonki rybne z okolic Białegostoku.

Dołączona grafika
  • 0

#4 Gość_unitrax_*

Gość_unitrax_*

Napisano 04 08 2010 - 14:37

Mnie najbardziej w konserwach wnerwia fakt że jak się je otworzy to albo na wierzchu albo pod spodem jest taki żółty nalot , który nie dość że pachnie nieciekawie to w smaku jest paskudny- to samo tyczy się pasztetów ,

Nie mam konkretnego typu bo pojawia się to w różnych konserwach , ale bardzo irytuje bo trzeba to paskudztwo wykroić

co do konserw - jedynie droższe "gulasz angielski" czasem zjem

Kiedyś , oglądając wiele filmów i programów , widziałem że ludzie mięso z puszki podgrzewają i jakoś przyrządzają - zaciekawiło mnie to i wziąłem najdroższą konserwę jaką miałem i coś tam sobie upichciłem , było zjadliwe jednak , to mięso podgrzane miało jakiś paskudny posmak trudny do opisania , chyba jakieś chemikalia , nic z tym się nie da robić poza kanapkami , może jakimiś sałatkami .
  • 0

#5 Jochnka

Jochnka

    Selfie

  • 356 postów

Napisano 04 08 2010 - 15:08

Szynek w puszce obecnie nie jadam, tylko pasztety.
  • 0

#6 Krzychu25

Krzychu25

    Zaawansowany użytkownik

  • 1 045 postów

Napisano 04 08 2010 - 15:12

Maksz, to ty wcinasz karmę dla psa, że masz takie porównania? :blink:
  • 0

#7 Macsch15

Macsch15

    Profesjonalista

  • 3 705 postów

Napisano 04 08 2010 - 15:15

Pachnie tak samo, a o smaku pies mnie poinformował.
  • 0

#8 Gość_Sicknature_*

Gość_Sicknature_*

Napisano 04 08 2010 - 16:05

Ugryzł go po zjedzeniu tego obszczekał a na końcu nasikał mu na nogę. To jak myślisz Rysiu był zadowolony? :blink:
  • 0

#9 Krzychu25

Krzychu25

    Zaawansowany użytkownik

  • 1 045 postów

Napisano 04 08 2010 - 16:31

Chyba nie :blink:

Ja od siebie mogę polecić z pasztetów:
Dołączona grafika

Użytkownik Krzychu95 edytował ten post 04 08 2010 - 16:31

  • 0

#10 #plus

#plus

    Uzależniony od forum

  • 1 315 postów

Napisano 04 08 2010 - 16:53

Bodaj od roku 2003, dyrektywą Unii Europejskiej, jedzenie dla psów i kotów musi być jadalne i nieszkodliwe dla ludzi. Ja mimo wszystko jakoś nie mam ochoty na Pedigree, chociaż kitekat który moja siostra kupuje swojemu kotowi pachnie lepiej niż dobrze upieczone mięso. :blink:
  • 0

#11 Macsch15

Macsch15

    Profesjonalista

  • 3 705 postów

Napisano 04 08 2010 - 17:30

Ja kiedyś zanim dałem psu spróbowałem suchą karmę, smakuje jak twarde płatki o smaku mięsa :blink:

  • 0

#12 #plus

#plus

    Uzależniony od forum

  • 1 315 postów

Napisano 04 08 2010 - 17:34

Mnie nieco odpycha zapach suchej karmy. Mój pies wprawdzie tego nie dostaje, ale kocie żarcie w suchej wersji nie pachnie zbyt apetycznie. :blink:

  • 0

#13 brutus3

brutus3

    Profesjonalista

  • 2 406 postów

Napisano 04 08 2010 - 18:36

Kiedyś jeszcze za Wiesława Gomółki, były dwa rodzaje konserw, wieprzowina w sosie własnym do spożycia na gorąco, oraz gulasz różne rodzaje, i konserwy do spożycia na zimno na przykład konserwa turystyczna. Ale naj naj lepsze były produkty PUDLISZKI np. taka grochówka w puszcze, kapuśniak, krupniak, rosół z kury, mięsa wieprzowego i wołowego, fasolowa, ogórkowa barszcz czerwony biały itp. .
A teraz kupujesz konserwę na przykład turystyczną w latach 60/70 to były grube kawały mięcha a teraz mielonka aby nie było widać co tam dodali.
Owszem można kupić konserwę np. gulasz angielski w słoiku ale to wyrób pewnej firmy kosztuje 3.99zł i tam jest mięcho i czysta galareta a nie jakaś dodawana żelatyna z skór zwierzęcych.
Kiełbasę jak kupiłem 1kg kosztuje 24,99zł ale same mięcho zero tłuszczu i innych dodatków flak widać od razu że naturalny a jak super naturalną metodą wędzone a nie spryskane chemią i trochę pod dymione i jedz to.
  • 0

#14 Jochnka

Jochnka

    Selfie

  • 356 postów

Napisano 04 08 2010 - 20:38

Ja, zdaje się, jadłam z Pamapolu gołąbki. Pychota.
  • 0

#15 jackass

jackass

    Staruszek Jack

  • 8 823 postów

Napisano 05 08 2010 - 11:02

Co do konserw to jadam tylko jeden rodzaj , a dokładniej z Lidla w puszcze 400g wcześniej były w takiej zielonej teraz zmienili kolor puszki

Użytkownik jackass edytował ten post 05 08 2010 - 11:02

  • 0

#16 Danys18

Danys18

    Początkujący

  • 108 postów

Napisano 05 08 2010 - 11:11

z puszki to tylko rybki kupuję :D
  • 0

#17 anduvir

anduvir

    Zaawansowany użytkownik

  • 952 postów

Napisano 05 08 2010 - 11:14

Ja z puszki to tylko paprykarz raz na ruski miesiąc.
  • 0

#18 jackass

jackass

    Staruszek Jack

  • 8 823 postów

Napisano 05 08 2010 - 11:17

no ryby w puszce to często w sosie pomidorowym jakiegoś szprota itp

a najczęście to pasztet bo prawie codziennie go jadam.
  • 0

#19 Danys18

Danys18

    Początkujący

  • 108 postów

Napisano 05 08 2010 - 11:19

no tak i pasztecik jeszcze :D

Użytkownik Danys18 edytował ten post 05 08 2010 - 11:21

  • 0

#20 Krzychu25

Krzychu25

    Zaawansowany użytkownik

  • 1 045 postów

Napisano 05 08 2010 - 21:02

z puszki to tylko rybki kupuję :D

Ja też, szprotki w oleju z biedronki :D

  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych