Skocz do zawartości

Zdjęcie

Program giełdowy - poszukuję

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 gulchynsky

gulchynsky

Początkujący

• 12 postów

Napisano 29 12 2009 - 19:28

Witam,
Szukałem w internecie programu, który generowałby (losowo) wartość wirtualnych akcji giełdowych. Chodzi mi konkretnie o program, w którym można by wprowadzić jakiekolwiek (nawet wymyślone) firmy, a sam program losowo wskazywałby wartość ich akcji (taki rodzaj symulatora). Nigdzie czegoś takiego jednak nie znalazłem i zastanawiam się, czy byłbym w stanie zrobić coś takiego (chociaż w pewnym stopniu podobne do tego, o czym wcześniej napisałem). Jeżeli ktoś jednak spotkał się z takim programem (najlepiej darmowym) albo wie, w jaki sposób mógłbym zrobić coś takiego sam, to byłbym bardzo wdzięczny ;)

• 0

#2 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 30 12 2009 - 09:08

Ja się z takim programem spotkałem, lecz był jest to program na 8b ATARI, tam na początku dostajesz pewną sumę pieniędzy i kupujesz akcje, komputer losowo potem podwyższał lub obniżał wartość akcji, miałeś też inwestować w deweloperkę kupując kamienicę, płaciłeś opłaty ubezpieczenie, podatek, na remonty mieszkań, jest tego sporo.
Ale na PC-ta jeszcze nie trafiłem na taką grę, chyba że chcesz sobie pograć na giełdzie to wejdź na stronę www.gra.invest24.pl , na razie gra jest zatrzymana ale od nowego roku z powrotem ruszy.

• 0

#3 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 30 12 2009 - 11:13

Nie rób se Brutek jaj z tym Atari. ;)

Zerknij na tę stronę:
http://www.metastock.pl
  • 0

#4 gulchynsky

gulchynsky

Początkujący

• 12 postów

Napisano 31 12 2009 - 18:24

Dzięki :thumbsup: A mógłbyś napisać, o co mniej więcej chodzi w tym programie, bo nie do końca zrozumiałem to, co tam było napisane
  • 0

#5 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 01 01 2010 - 14:44

Czyli musisz najpierw trochę poczytać o giełdzie żeby w ogóle cokolwiek zrozumieć. Program który podałem być może ma niezbyt wiele wspólnego z Twoimi wymaganiami, ale to jedyne co udało mi się znaleźć. Nie wiem czy generuje losowo notowania.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych