Próbowałem na wszystkie znane mi sposoby przeinstalować XP Media Center na XP Pro. Chcę tego dokonać na kompie zakupionym wraz z Media Center ( sys był wgrany w momencie zakupu - zainstalował się bez pytania po odpaleniu ) Chcę wrócić do starego dobrego XP i tu niemiła niespodzianka - nie można tego zrobić sposobem odpalenia z płyty - wyskakuje błąd - bluscreen

Sprawdzalem na 2 kopiach (swojej i kolegi ) i jest to samo. Jak mam się pozbyć MC bez roznoszenia dysku młotkiem?
Treść tego błędu:
Pojawił się problem i system windows zostanie zamknięty aby zapobiec uszkodzeniu komputera. Jeżeli po raz pierwszy widzisz ekran błedu stop uruchom komputer ponownie. jezeli problem, pojawi si e ponownie podejmij następujące kroki:
upewnij się ze na dysku jest dośc miejscajeżeli sterownik jest zidentyfikowany w komunikacie stop wymień go lub skontaktuj się z producentem w sprawie aktualizacji sterownika. spróbuj zamiany karty wideo.
skontaktuj sie z dostawca sprzetu w sprawie aktualizacji bios wyencz opcje pamieci bios takie jak buforowani i przesaieienieie (LOL) jezeli do do usuniecia plików musisz użyc trybu awaryjnego poniownie uruchom komputer nacisnij F8 by wyswietlic zaawansowane opcje staryowei wybierz tryb awaryjny.
informacje techniczne
stop:/0x0000007E (0x0000005, 0xF786B0BF, 0xF7CB7208, 01xF7CB6F08 )
pci.sys - Adress F786B0BF base at F7864000, DateStamp 3b7d855c
Taki komunikat. Bez przerwy wyświetla się w czasie instalki - jeszcze przed formatowniem, przy sprawdzaniu sterów, kontrolerów itd.