Skocz do zawartości


Zdjęcie

Problem z filmami youtube.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 poperson1990

poperson1990

    Początkujący

  • 10 postów

Napisano 12 11 2013 - 17:47

Witam, mam problem z youtube.

Na laptopie Toshiba, został postawiony nowy system Windows 7 .

Poinstalowane zostały sterowniki, kodeki itp, macromedia flash player instalowana i aktualizowana kilka razy, najnowsza java, microsoft silverlight mimo to mam problem, taki , że niektóre filmy na youtube się otwierają, a niektóre nie. Zamiast otwierania pokazuje się czarny ekran pola youtube bez przycisków do zarządzania filmem... Przed formatem wszystko było ok. Filmy z dysku odpalają się również bez problemu.

 

Czytałem sporo, próbowałem z pamięcią podręczną , updatami itp. Nic nie pomaga, powoli tracę nadzieje.

Za odpowiedź będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam.



  • 0

#2 viris33

viris33

    Administrator

  • 4579 postów

Napisano 12 11 2013 - 22:12

Spróbuj wyłączyć przyśpieszenie sprzętowe we właściwościach flasha. Możesz też włączyć YT w HTML5 http://www.youtube.com/html5?gl=PL&hl=pl



Użytkownik viris33 edytował ten post 12 11 2013 - 22:16

  • 0

#3 poperson1990

poperson1990

    Początkujący

  • 10 postów

Napisano 13 11 2013 - 19:57

Spróbuj wyłączyć przyśpieszenie sprzętowe we właściwościach flasha. Możesz też włączyć YT w HTML5 http://www.youtube.com/html5?gl=PL&hl=pl

YT w HTML5 próbowałem, a co do przyśpieszenia sprzętowego to nie ma takiej opcji w Windows 7.

Miałeś może na myśli przyśpieszenie sprzętowe we właściwościach flash ? Jeśli tak to gdzie tego szukać.

Pozdrawiam,


  • 0

#4 Qauke

Qauke

    Expert

  • 5156 postów

Napisano 13 11 2013 - 21:16

  1. Kliknij prawym przyciskiem myszy odtwarzacz wideo i z menu kontekstowego wybierzUstawienia… Zostanie otworzone okno ustawień programu Adobe Flash Player.
  2. Kliknij ikonę znajdującą się w lewym dolnym narożniku okna, by otworzyć panel wyświetlacza.
  3. Odznacz funkcję Wyłącz przyspieszenie sprzętowe

pre_1384370148__flashust.png


Użytkownik Qauke edytował ten post 13 11 2013 - 21:16

  • 0

#5 Wirtualny Wojownik

Wirtualny Wojownik

    Początkujący

  • 45 postów

Napisano 20 12 2013 - 13:46

Poperson nigdy nie trać nadzieji, najważniejszy jest spokój i wytrwałość, aby szukać nowych rozwiązać.

 

Proponuję :

  • ReInstalację Java
  • Reinstalację Flasha
  • Sprawdzić najnowszą aktualizację sterowników / przeglądarki
  • Pozyskać najnowsze Windows Update.

Źródło wiedzy - kilka forum tematycznych (zagranicą), wiele osób przechodząc przez powyższe procesy rozwiązywało problemy. (youtube black screen - google)

Dodatkowo wspominali o przyśpiszeniu sprzętowym.

Z jakiej przeglądarki korzystasz? Mam nadzieję, że Firefox / Chrome ( Posiadam 5 i często najlepiej, jeśli chodzi o YouTube działa Opera ; )



  • 0

Podobne tematy

Nie znalazłem podobnego tematu - chcę założyć nowy wątek i uzyskać szybką pomoc!
Zobacz więcej tematów z tagiem: youtube nie wyswietla czarne tło



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych