Problem DVD
Started By Grzesiek 142, 22 02 2012 21:04
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 02 2012 - 21:04
Mam problem z nagrywarką DVD w laptopie. Otóż gdy czyta płyty to wydaje dziwne dźwięki i nie czyta niektórych płyt. Przeczyszczenie laseru denaturatem pomogło na 1 dzień było ok i teraz znowu. O co chodzi?
Napisano 22 02 2012 - 21:13
Denaturatu do takich rzeczy się nie używa !
Nie jest to czysty alkohol, ma wiele dodatków które po odparowaniu zostają, jeśli denaturat dostał się do taśm to już po napędzie. Na przyszłość do takich rzeczy powinno się używać alkoholu izopropylowego.
Jakie dźwięki dokładnie to są ? Stukanie ? Warkot ?
Nie jest to czysty alkohol, ma wiele dodatków które po odparowaniu zostają, jeśli denaturat dostał się do taśm to już po napędzie. Na przyszłość do takich rzeczy powinno się używać alkoholu izopropylowego.
Jakie dźwięki dokładnie to są ? Stukanie ? Warkot ?
Użytkownik makensis edytował ten post 22 02 2012 - 22:20
ortografia!!
Napisano 22 02 2012 - 21:17
Kolego dynksem to prawdopodobnie załatwiłeś sobie czytnik.
To jest brudny specyfik. A i jakich dokładnie płyt Ci nie czyta bo jeśli nagrywanych to normalka.
Oryginalne wszystkie powinien łapać - chyba że jest już leciwy?
To jest brudny specyfik. A i jakich dokładnie płyt Ci nie czyta bo jeśli nagrywanych to normalka.
Oryginalne wszystkie powinien łapać - chyba że jest już leciwy?
Użytkownik Wujek Celdur edytował ten post 22 02 2012 - 21:18
Napisano 22 02 2012 - 21:45
Powiem wam, że każdy inaczej mówi. Chciałem kupić płytkę czyszczącą, ale nie bo soczewkę uszkodzi, na innych forach radzili jakimś spirytusem, a denaturat to przecież prawie to samo. Detergrent odtłuszczający i czyszczący. Zanim przeczytałem wsze wypowiedzi ponownie przetarłem go tym i jest ok znowu. Tak z nagrywalnymi ma problem. Są to różne dźwięki. Klekotanie, brzęczenie, szorowanie, warkoczenie, ale stukania chyba nie było.
Napisano 22 02 2012 - 21:51
No skoro ponownie przetarłeś to będziesz miał to samo bo znowu alkohol odparuje i znowu osadzi się nalot z zanieczyszczeń.
Niech no zacytuję.
"Ponadto obniżona zawartość alkoholu powoduje utratę cennych właściwości myjących, rozpuszczających i rozcieńczających. "
Niech no zacytuję.
"Ponadto obniżona zawartość alkoholu powoduje utratę cennych właściwości myjących, rozpuszczających i rozcieńczających. "
Użytkownik Sicknature edytował ten post 10 04 2012 - 11:20
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty