Skocz do zawartości


Zdjęcie

Połączono : Brak dostępu do internetu...


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Matt_Bw

Matt_Bw

    Obserwator

  • 8 postów

Napisano 24 01 2013 - 23:24

Witajcie Przyjaciele
Piszę dziś do was z prośbą o pomoc bo wyczerpały mi się pomysły.
A więc zaczynając od początku... korzystam w domu ze swojego PC jako admin z ruterem ( MODECOM MC-WR11) internet 40mb w nocy śmiga do 60/70mb. Na Wi-Fi mam podpięte do tego neta dwa lapki, na jednym oryginalny win7 ultimate na drugim oryginalny win7 proffesional ja u siebie na adminie mam także oryginalny win7 utlimate. Do tego wszystkiego podpięty jest jeszcze drugi PC kablem.
Problem polega na tym iż mój PC ( admin ) i drugi PC do pracy działają zawsze elegancko i jest dostęp do internetu. Schody zaczynają się przy Wi-Fi, niby wszystko elegancko działa ale raz po 10 min raz po godzinie urywa internet. Gdy chcę się podłączyć do wi-fi na nowo wyskakuję kominukat Połączono : Brak dostępu do internetu problem ten także występuję na dwuch telefonach gdy chcę się podczepić pod wifi. Hasło na wifi 64bit WEP. Jedynie co pomaga do restart rutera ale jest to mało skuteczna metoda ponieważ proglem pojawia się po paru minutach.
Proszę o jakiekolwiek rady będę bardzo wdzięczny
Serdecznie pozdrawiam ;)

  • 0

#2 Qauke

Qauke

    Expert

  • 5156 postów

Napisano 24 01 2013 - 23:53

Próbowałeś przypisywać na sztywno adres IP?

  • 0

#3 Motylanoga

Motylanoga

    Obserwator

  • 7 postów

Napisano 25 01 2013 - 18:26

U mnie takie sytuacje były oznaką przegrzewania routera.

  • 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: Brak dostępu wifi ruter



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych