Skocz do zawartości


Zdjęcie

[PHP] Skrypt Obliczający PageRank strony w google


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Ziele

Ziele

    Biblioteka Zielińskiego

  • 1812 postów

Napisano 04 02 2008 - 11:08

Zatem przejdźmy od razu do rzeczy...

Na początku tworzymy plik pagerank.php i wklejamy do niego poniższy kod, którego nie modyfikujemy:
<?phpdefine(?GOOGLE_MAGIC?, 0xE6359A60);function zeroFill($a, $<img src='http://www.forum.tweaks.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/rolleyes.gif' class='bbc_emoticon' alt=':rolleyes:' />{$z = hexdec(80000000);if ($z & $a){$a = ($a>>1);$a &= (~$z);$a |= 0×40000000;$a = ($a>>($b-1));} else {$a = ($a>>$<img src='http://www.forum.tweaks.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/rolleyes.gif' class='bbc_emoticon' alt=':rolleyes:' />; }return $a; }function mix($a,$b,$c) {$a -= $b; $a -= $c; $a ^= (zeroFill($c,13));$b -= $c; $b -= $a; $b ^= ($a<<8);$c -= $a; $c -= $b; $c ^= (zeroFill($b,13));$a -= $b; $a -= $c; $a ^= (zeroFill($c,12));$b -= $c; $b -= $a; $b ^= ($a<<16);$c -= $a; $c -= $b; $c ^= (zeroFill($b,5));$a -= $b; $a -= $c; $a ^= (zeroFill($c,3));$b -= $c; $b -= $a; $b ^= ($a<<10);$c -= $a; $c -= $b; $c ^= (zeroFill($b,15));return array($a,$b,$c); }function GoogleCH($url, $length=null, $init=GOOGLE_MAGIC) {if(is_null($length)) {$length = sizeof($url); }$a = $b = 0×9E3779B9;$c = $init;$k = 0;$len = $length;while($len >= 12) {$a += ($url[$k+0] +($url[$k+1]<<8) +($url[$k+2]<<16) +($url[$k+3]<<24));$b += ($url[$k+4] +($url[$k+5]<<8) +($url[$k+6]<<16) +($url[$k+7]<<24));$c += ($url[$k+8] +($url[$k+9]<<8) +($url[$k+10]<<16)+($url[$k+11]<<24));$mix = mix($a,$b,$c);$a = $mix[0]; $b = $mix[1]; $c = $mix[2];$k += 12;$len -= 12; }$c += $length;switch($len) {case 11: $c+=($url[$k+10]<<24);case 10: $c+=($url[$k+9]<<16);case 9 : $c+=($url[$k+8]<<8);case 8 : $b+=($url[$k+7]<<24);case 7 : $b+=($url[$k+6]<<16);case 6 : $b+=($url[$k+5]<<8);case 5 : $b+=($url[$k+4]);case 4 : $a+=($url[$k+3]<<24);case 3 : $a+=($url[$k+2]<<16);case 2 : $a+=($url[$k+1]<<8);case 1 : $a+=($url[$k+0]); }$mix = mix($a,$b,$c);return $mix[2]; }function strord($string) {for($i=0;$i<strlen($string);$i++) {$result[$i] = ord($string{$i}); }return $result; }$url = $_GET[?url?];$ch = ?6? . GoogleCH(strord(?info:? . $url));$fp = fsockopen(?www.google.com?, 80, $errno, $errstr, 30);if (!$fp) {echo ?$errstr ($errno)<br />\n?;} else {$out = ?GET /search?client=navclient-auto&ch=?. $ch . ?&features=Rank&q=info:? . $url . ? HTTP/1.1\r\n?;$out .= ?Host: www.google.com\r\n?;$out .= ?Connection: Close\r\n\r\n?;fwrite($fp, $out);while (!feof($fp)) {$data = fgets($fp, 128);$pos = strpos($data, ?Rank_?);if($pos === false){} else{$pagerank = substr($data, $pos + 9);echo $pagerank; } }fclose($fp);} ?>
Następnie wklejamy poniższy kod w miejsce, w którym chcemy mieć formularz:
<form action="ADRES DO SKRYPTU" method="get"/>
<input type="text" maxlength="100" name="url" value="http://" size="35"/>
<input type="submit" value="Wyślij"/>
</form>
W miejscu ADRES DO SKRYPTU wpisujemy nazwę, w tym przypadku pagerank.php.

  • 0

Podobne tematy

Nie znalazłem podobnego tematu - chcę założyć nowy wątek i uzyskać szybką pomoc!
Zobacz więcej tematów z tagiem: formularz liczniki



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych