Skocz do zawartości


Zdjęcie

Ograniczony dostęp do sieci WIFI - Windows7


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sopel38

Sopel38

    Początkujący

  • 63 postów

Napisano 22 05 2013 - 01:20

Witam

 

Dzisiaj z rana tak z dnia na dzień pojawił się w moim lapku dziwny problem. Otóż mam w domu wifi i wszystkie urządzenia typu stacjonarka, tele, tablet łączą się z siecią bez problemowo i odbierają internet tak mój nieszczęsny laptop łączy się z siecią ale wyświetla informację Ograniczony Dostęp. W diagnostyce karty sieciowej pojawia się informacja że to błąd sterownika, jednak ściągnąłem ze strony Acer'a wszystkie sterowniki do karty sieciowej i nic nie pomogło.

 

Jakieś propozycje rozwiązania tego problemu?

 

Laptop Acer Aspire 5742
Intel Core i3-380M
intel@HD Graphics
3GB DDR3 Memory
320GB HDD
ACER Nplify 802.11b/g/n
System Win7 Home Premium 64bit

 



  • 1

#2 Celdur

Celdur

    Republic of Gamers

  • 6100 postów

Napisano 22 05 2013 - 08:12

Możliwe że nie ma już wolnych adresów DHCP w Routerze. Wejdź w ustawienia i ustaw jeden więcej. Zobacz czy to pomoże.

Nie ma problemów z kartą sieciową, działa prawidłowo, sterowniki odpowiednie?



Użytkownik Celdur edytował ten post 22 05 2013 - 08:13

  • 0

#3 Sopel38

Sopel38

    Początkujący

  • 63 postów

Napisano 22 05 2013 - 09:40

Tyle urzadzen zawsze dzialalo z tym routerem, nawet jesli wszystkie sa wylaczone to laptop nie laczy. Stalo sie to z dnia na dzien jak mowie wieczorem dzialal a rano juz nie. Jezeli wezme rozwiazywanie problemow windows wykrywa blad karty sieciowej ktory moze byc spowodowany sterownikiem, ale wgralem sterowniki ze strony acera i nic nie pomoglo
  • 0

#4 Qauke

Qauke

    Expert

  • 5156 postów

Napisano 22 05 2013 - 14:17

Próbowałeś przywrócić system? do dnia kiedy było wszystko wporządku?


  • 0

#5 Sopel38

Sopel38

    Początkujący

  • 63 postów

Napisano 22 05 2013 - 14:49

Probowalem jednak przedostatni punkt przywracania nic nie daje a przy ostatnim wyskakuje jakis blad krytyczny.
  • 0

#6 Qauke

Qauke

    Expert

  • 5156 postów

Napisano 22 05 2013 - 14:58

Podaj odczyt z ipconfig, ewentualnie przypisz na sztywno na kompie IP, maskę i bramę

 

a przy ostatnim wyskakuje jakis blad krytyczny.

 

Wejdź do dziennika zdarzeń i odzszukaj ten błąd , dużo może nam powiedzieć.


Użytkownik Qauke edytował ten post 22 05 2013 - 14:59

  • 0

#7 Sopel38

Sopel38

    Początkujący

  • 63 postów

Napisano 22 05 2013 - 15:30

W dzienniku jest to blad kernel-power a podczas przywracania systemu wyskakuje blad nie moznq odnalezc okreslonego pliku. (0x80070002). Ipconfig przy kazdym polaczeniu pokazuje nosnik odlaczony.
  • 0

#8 Qauke

Qauke

    Expert

  • 5156 postów

Napisano 22 05 2013 - 15:40

Robiłeś jakieś aktualizację do karty sieciowej?  spróbuj przypisać na sztywno adres IP jeżeli to nie pomoże będziemy mysleć dalej.


  • 0

#9 Sopel38

Sopel38

    Początkujący

  • 63 postów

Napisano 22 05 2013 - 17:04

Ręcznie żadne aktualizacje nie były robione. Przypisanie IP na sztywno też nie pomogło :/


  • 0

#10 Qauke

Qauke

    Expert

  • 5156 postów

Napisano 22 05 2013 - 17:14

 Przy Przypisaniu na sztywno IP dla karty bezprzewodowej  ustawiłeś lokalizację sieci na "Sieć Domową" ?


  • 0

#11 Sopel38

Sopel38

    Początkujący

  • 63 postów

Napisano 22 05 2013 - 17:47

Tzn ? Mam utworzoną grupę domową jednak wyskakuje komunikat "Grupa domowa jest niedostępna ponieważ nie masz połączenia z siecią domową"

 

pre_1369237604__l.jpg



  • 0

#12 Qauke

Qauke

    Expert

  • 5156 postów

Napisano 22 05 2013 - 18:17

Włącz tą karte połączenie lokalne tzn -> Start → Panel sterowania → Centrum sieci i udostępniania → Zmień ustawienia karty sieciowej → Połączenia lokalne → Karta sieciowa jest włączona

 

Następnie wejdź w "centrum sieci i udostępniania" i ustaw sieć domową.

 

pre_1369239457__222222222.jpg



  • 0

#13 Sopel38

Sopel38

    Początkujący

  • 63 postów

Napisano 22 05 2013 - 18:39

Niestety ciągle ta sama sytuacja

 

pre_1369240719__s.png


  • 0

#14 Qauke

Qauke

    Expert

  • 5156 postów

Napisano 22 05 2013 - 19:10

Nie rozumiem po co chcesz włączyć "grupę domową" :huh: wejdź w okno które pokazałem ci na screenie, i ustaw sieć na "sieć domową" i daj znać czy pomogło.


Użytkownik Qauke edytował ten post 22 05 2013 - 20:12

  • 0

#15 Sopel38

Sopel38

    Początkujący

  • 63 postów

Napisano 22 05 2013 - 20:26

Brak u mnie takowej opcji:

 

pre_1369247119__ff.png


  • 0

#16 Qauke

Qauke

    Expert

  • 5156 postów

Napisano 22 05 2013 - 23:09

Proponuję sprawdzenie:
Start -> uruchom -> services.msc -> PPM na klient dhcp i właściwości -> typ uruchomienia : automatyczne


  • 0

#17 Sopel38

Sopel38

    Początkujący

  • 63 postów

Napisano 22 05 2013 - 23:47

Sprawdzone, wszytko okej a dalej nie laczy
  • 0

#18 Celdur

Celdur

    Republic of Gamers

  • 6100 postów

Napisano 23 05 2013 - 14:19

Zresetuj modem i router dla świętego spokoju.

Druga sprawa to sterowniki od karty WIFI.

Dla Twojego notebook'a występują 2 dla różnych kart. Sprawdź oba.

 

 

 

pre_1369311514__acer.jpg


Użytkownik Celdur edytował ten post 23 05 2013 - 14:20

  • 0

#19 Sopel38

Sopel38

    Początkujący

  • 63 postów

Napisano 28 05 2013 - 00:18

Próbowałem wgrywać sterowniki oba. Nic nie pomogło. Ale jako że już laptop strasznie mulił dostał formata i karta odżyła i nagle działa ;)



  • 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: wifi ograniczony dostęp



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych