Skocz do zawartości

Zdjęcie

Logowanie do Windows 2003

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 szukaczek

szukaczek

Nowy

• 1 postów

Napisano 25 04 2007 - 08:39

Witam!

Robię backup całej sieci. Backup ze stacji roboczych (Windows XP Home), który wykonuję ntbackup'em, chcę w bezpieczny sposób przesłać na serwer (Windows 2003) i przyznam, że nie wiem jak to zrobić.

Nie chcę udostępniać w sieci folderu stacji roboczej z backupem ani przesyłać danych na udostępniony folder serwera, ponieważ wtedy wszyscy użytkownicy sieci będą mieli dostęp do danych wszystkich innych użytkowników.

Moje pytanie: jak zalogować się na Windows 2003 aby móc tylko wysłać pliki do odpowiednio wcześniej zdefiniowanego katalogu? Najlepiej aby nie trzeba było tworzyć użytkownika na serwerze, bo jeszcze się zaloguje i coś nabroi. ;) Chciałbym aby mógł tylko przysłać pliki i zweryfikować czy zostały poprawnie zapisane.

Czy to się da zrobić?

Pozdrawiam!

• 0

#2 Hugster

Hugster

Tweaks.pl Team

• 426 postów

Napisano 26 04 2007 - 15:57

Witam.

Co prawda tego nie robiłem, ale skoro nie chcesz tworzyć folderu dostępnego dla wszystkich to zawsze możesz mu nadać prawa dostępowe. Z każdego komputera logować się na wcześniej zdefiniowany login i hasło i kopiować plik backup. Z drugiej strony możesz wykorzystać 'zdalny pulpit' lub aplikację "readmin".
Niby sposób banalny, ale chyba tego chciałeś?

---
Pozdrawiam
Hugster

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych