Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak zrobić spis treści?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 rafales

rafales

Początkujący

• 68 postów

Napisano 28 05 2010 - 16:25

Otóż sprawa jest o tyle dziwna, że necik pełen jest "tutków" na ten temat ale nie ma jednego, który by tłumaczył to od początku do końca. Każdy pisze: zrób nagłówki, użyj poziomów konspektu, potem wstam odwołanie i koniec. Guzik prawda. Jeżeli chcesz coś takiego zrobić, to naprawdę nie jest proste, poprostu coś nie działa.

Chce zrobić coś na wzór:
METODYKA BADAŃ...............................................................................20
1.METODYKA DOBORU OBIEKTÓW DO BADAŃ..........................................................20
   1.1. DOBÓR GMIN...........................................................................22
   1.2. DOBÓR PRZEDSIĘBIORCÓW................................................................24

2. METODYKA ZBIERANIA MATERIAŁÓW ŹRÓDŁOWYCH..................................................25	
   2.1. METODA ANKIETOWA.....................................................................27	
   2.2. METODA STATYSTYKI POWSZECHNEJ........................................................30

Jednak w żaden sposób nie moge uzyskać nic co byłoby przynajmniej podobne.

Spróbuje ktoś pomóc? Np na tekście:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 
Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. 
Cras vel lorem. Etiam pellentesque aliquet tellus. 
Phasellus pharetra nulla ac diam. Quisque semper justo at risus. 
Donec venenatis, turpis vel hendrerit interdum, dui ligula ultricies 
purus, sed posuere libero dui id orci. Nam congue, pede vitae dapibus 
aliquet, elit magna vulputate arcu, vel tempus metus leo non est. 
Etiam sit amet lectus quis est congue mollis. Phasellus congue lacus 
eget neque. Phasellus ornare, ante vitae consectetuer consequat, 
purus sapien ultricies dolor, et mollis pede metus eget nisi. 
Praesent sodales velit quis augue. Cras suscipit, urna at aliquam
 rhoncus, urna quam viverra nisi, in interdum massa nibh nec erat.

Najbardziej chodzi o to, że jak wejdę w wybór stylu spisu treści to mam tylko do wyboru kilka z listy, ajak mam wstawić i czy w ogóle się da zrobić własny styl spisu?

Użytkownik rafales edytował ten post 28 05 2010 - 17:26

• 0

#2 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 28 05 2010 - 18:29

Metodyka doboru i Metodyka zbierania oznacz w Wordzie jako Nagłówek 1. i ponumeruj. Styl nagłówka możesz modyfikować wg upodobań. Potem Dobór gmin i całą resztę która jest numerowana 1.x i 2.x oznacz jako Nagłówek 2. Jeżeli numery znikną, ponumeruj od nowa.
Jeżeli masz już ustalone nagłówki, możesz wstawić spis treści, jako poziomy wybierając nagłówki 1 i 2.

Co do stylu spisu treści to nie pomogę, bo mam Worda 2007.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych