Jak poprawnie dodać teledysk do prezentacji w PowerPoint?
Rozpoczęty przez
Mansonka
, 04 03 2010 15:47
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 03 2010 - 15:47
Mam problem, otóż mam na angielski zrobić prezentację. Wybrałam sobie, że będzie to o gatunkach muzycznych, a dokładniej podgatunki rocka i metalu. Chcialam również dodać teledyski, lecz mam z tym problem, ponieważ ściągnięte z YouTube w formacie FLV, skonwertowane do formatu AVI lub MPEG bez kodeków nie działają. Kodeki znalazłam, ściągnęłam, zainstaowałam i np w WMP działa.. i raczej chyba wszędzie działa (nie wiem dokładnie, bo we wszystkich innych programach nie sprawdzałam
), tylko nie w prezentacji. Musze mieć to na poniedziałek zrobione. Macie jakies pomysły co do rozwiązania owego problemu?
Napisano 04 03 2010 - 16:10
Nie napisałaś droga koleżanko jaką wersję Office'a masz. W PowerPoincie 2007 po prostu wystarczy w zakładce "Wstawianie" wybrać "Film" i wybrać z dysku. Potem program pyta, czy klip będzie odtwarzany automatycznie, czy po kliknięciu w niego.
Poza tym konwertuj filmy na wmv, masz wtedy największą gwarancję że film odtworzy się również na szkolnym komputerze.
Poza tym konwertuj filmy na wmv, masz wtedy największą gwarancję że film odtworzy się również na szkolnym komputerze.
Napisano 04 03 2010 - 18:06
No ok, przepraszam, zapomniałam.
Wersja 2003. No ale tam też jest podobnie jak w 2007 z tego co mówisz. Tylko że chyba "Wstaw" i coś tam.. no mneijsza z tym, w każdym bądź razie nie odtwarza teledysków, odtwarza tylko muzykę z niego.
Użytkownik Mansonka edytował ten post 04 03 2010 - 18:08
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych