Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Zdjęcie

Firefox nie wyświetla niektórych obrazów na allegro


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   hary

hary

    The Untouchable

  • 372 postów

Napisano 07 04 2009 - 11:24

Witam.

Otóż od kilku dni dzieją się dziwne rzeczy z firefox'em i komunikatorem gg. Przeglądarka nie wyświetla nie których obrazów na allegro (Internet Explorer wyświetla) po za tym nie zauważyłem większych ubytków. Komunikator nie chce się połączyć lub robię się nie dostępny.

Przyczyn może być kilka:
- zaktualizowałem jave
- błąd w programie flash
- inne

Sprzątnąłem system "odkurzaczem", w tle działa "spybot" i "AntiVir PE Classic", reinstalowałem firefox'a i gg.
Próbowałem sam naprawić ten problem fixując logi lecz problem po paru godzinach znowu powraca. Proszę o pomoc.

HiJackThis my log

  • 0

#2 OFFLINE   Macsch15

Macsch15

    Tweaks.pl

  • 3575 postów

Napisano 07 04 2009 - 11:26

Wklej ten log do codeboxa (pomieszane to wszystko) (Wklej do tak jak HJ zrobił go w notatniku)
Daj jeszcze z Comofixa.

  • 0

#3 OFFLINE   hary

hary

    The Untouchable

    Autor tematu
  • 372 postów

Napisano 07 04 2009 - 11:33

Wiem że nie wyraźnie to wyszło, już poprawiam...

Zostawiłem załącznik...

Za chwilę pobiorę Combofix'a

Załączone pliki


  • 0

#4 OFFLINE   Macsch15

Macsch15

    Tweaks.pl

  • 3575 postów

Napisano 07 04 2009 - 11:46

Czyli tak:
Log z Hijackthisa - Czysty
Sprawa Mozilla - To nie tylko ty masz ten problem, mi tak samo (i jeszcze wielu osobom) nie wyświetla niektórych obrazków na allegro, w wersji (Mozilli) 2 będzie dobrze wyświetlane.
Sprawa z GG - Czyli że nie chce się połączyć ?? że np. wciskasz "Dostępny" a on cały czas jest "Niedostępny" ??
  • 0

#5 OFFLINE   hary

hary

    The Untouchable

    Autor tematu
  • 372 postów

Napisano 07 04 2009 - 11:54

Dokładnie tak się dzieje z gg jak piszesz...

Zainstalowałem program combofix. Zaczął pracować , nie przerywałem mu, dostosowałem sie do poleceń, program CFx 3x zrestartował mi komputer, wyskoczyła informacja o znalezieniu nowego sprzętu - nie instalowałem sterowników... CFx nie pokazał żadnych info...

Co dalej?
  • 0

#6 OFFLINE   Macsch15

Macsch15

    Tweaks.pl

  • 3575 postów

Napisano 07 04 2009 - 11:55

Log powinien być w C:\

GG-
Spróbuj usunąć folder GG z C://Documents and Settings>>nazwa użytkownika>>Gadu-Gadu (Przed tym wysyłając listę swoich kontaktów na serwer.)

I założyć ponownie konta.

Użytkownik macsch15 edytował ten post 07 04 2009 - 12:00

  • 0

#7 OFFLINE   hary

hary

    The Untouchable

    Autor tematu
  • 372 postów

Napisano 07 04 2009 - 12:08

ComboFix stworzył prawdopodobnie kopię zapasową systemu. Na C:/ pojawiły sie nowe foldery i pliki : ComboFix, Qoobox (foldery), Boot, cmldr, log_fs (pliki)

Co mam z tym zrobić? Najchętniej bym to usunął heh
  • 0

#8 OFFLINE   Macsch15

Macsch15

    Tweaks.pl

  • 3575 postów

Napisano 07 04 2009 - 12:13

Powinieneś mieć plik tekstowy dokładnie to :
ComboFix.txt

Jak go nie ma to zrób kolejne skanowanie (uruchom ponownie CF)

Musisz mu dokończyć pracować , log powinien sam wyskoczyć na koniec skanowania

Użytkownik macsch15 edytował ten post 07 04 2009 - 12:13

  • 0

#9 OFFLINE   hary

hary

    The Untouchable

    Autor tematu
  • 372 postów

Napisano 07 04 2009 - 12:31

Drugi raz ze skanowałem cobofix'em, niestety żaden plik nie ukazał mi się na koniec pracy programu, za to pokazały się info. o błędzie "wyślij", "nie wysyłaj" (...mini..numery i ...sysdata..numery). Oczywiście wybrałem opcję nie wysyłaj.

Dostosowałem się do twoich wskazówek i usunąłem folder gadu gadu z profilami użytkowników. Narazie gg chodzi i działa.

Czas pokarze...
  • 0

#10 OFFLINE   Macsch15

Macsch15

    Tweaks.pl

  • 3575 postów

Napisano 07 04 2009 - 12:35

Dobra mniejsza z CF, wirusów raczej nie masz bo tak jak już wcześniej mówiłem Mozilla (v3) tak już ma (chociaż sam nie wiem dlaczego, może przez dodatek AdBlock (?) )
GG jak na razie działa...
A dla pewności przeskanuj komputer tym :
MBAM : http://www.bezpieczenstwosystemow.pl/index.php?topic=4536.0
Dr.WEB : http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&...eIt!+4.44.5
(Wszystko pełne skanowania)

Więc problemów nie ma :P
  • 0

#11 OFFLINE   hary

hary

    The Untouchable

    Autor tematu
  • 372 postów

Napisano 07 04 2009 - 12:46

Dzięki Macsch.. Jesteś wielki..

(Eun nie zamykaj narazie tematu, poczekaj kilka dni... zobaczę czy problem zniknął)

  • 0

Podobne tematy

Nie znalazłem podobnego tematu - chcę założyć nowy wątek i uzyskać szybką pomoc!
Zobacz więcej tematów z tagiem: Mozilla Firefox




Czytaj też: Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych