Skocz do zawartości


Zdjęcie

Brak reakcji instalatora


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sączers

Sączers

    Nowy

  • 1 postów

Napisano 22 01 2008 - 22:13

Witam.
Zawsze w przypadku problemów z Windowsem robiłem format i instalowałem system od nowa. Ostatnio również zrobiłem format, jednak napotkałem na problem, którego nie potrafię przeskoczyć.
Po zrobieniu formatu, wpisuję stosowną komendę w dosie w celu rozpoczęcia instalacji Windowsa 98. Instalacja się rozpoczyna, poprzez sprawdzenie dysków scandiskiem. Następnie wyświetla się oczekiwany komunikat:

Czekaj, trwa inicjowanie instalatora.
Trwa skanowanie rejestru systemu...
Kopiowanie plików potrzebnych do instalacji systemu Windows...


i zamiast kontynuacji instalacji wyświetla się okno w którym można wpisać komendę dosowską. Instalacja nie następuje.
W przypadku, gdy rozpoczynam instalację bez dyskietki startowej(przez bootowanie) po sprawdzeniu dysków przez wyświetla się następujący komunikat:


Czekaj, trwa inicjowanie instalatora.
Trwa skanowanie rejestru systemu...
Kopiowanie plików potrzebnych do instalacji systemu Windows...
Usuń ze stacji wszelkie dyskietki i naciśnij dowolny klawisz, aby uruchomić ponownie system"


Początkowo myślałem, że może płyta z windowsem jest zbyt porysowana, dlatego załatwiłem inną, jednak efekt jest ten sam. Próbowałem wielokrotnie.
Teraz się zastanawiam, czy to może być np. z powodu wirusów na dysku D (robić format również tego dysku??) czy może uszkodzenie jakiejś części komputra np. kart graficznej.
Póki co moje próby uporania się z instalacją systemu przypominają: ;)

  • 0

#2 radek32

radek32

    Początkujący

  • 43 postów

Napisano 22 02 2008 - 15:01

zresetuj bios zworka, wyjmij i wloz ponownie pamieci (pamiec) w zaleznosci ile masz kosci , oczywiscie wszystko to rob podczas wylaczonego kompa, calkiem mozliwe ze masz wirusa w pamieci i instalator nie moze kopiowac plikow , bo po prostu nie ma miejsca.

jesli nie pomoglo , to napisz pomyslimy dalej

  • 0

#3 makensis

makensis

    Naczelny

  • 5035 postów

Napisano 24 02 2008 - 11:12

Spróbuj uruchomić komputer z obsługą płyty, następnie wejdź do folderu instalacyjnego Windows np.
md C:\TEMP
cd D: 
dir
cd nazwa_tego_folderu
Teraz wklikaj setup.exe z przełącznikami:
setup.exe /ie /is /im /iv /nr /c:\TEMP


  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych