Skocz do zawartości


Zdjęcie

BlueScreen po włączeniu komputera


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 ajans

ajans

    Obserwator

  • 9 postów

Napisano 20 02 2016 - 09:56

Witam, 

 

Mam problem, otóż po każdym włączeniu komputera wyskakuje mi bluescreen, problemu nie ma gdy komputer jest restartowany.

Mogę nawet 10 razy uruchamiać ponownie komputer i wszystko śmiga, wystarczy że go tylko wyłącze na sekundę i włączę ponownie i wtedy przy ładowaniu systemu robi się czarny ekran, trwa to około minuty, potem bluescreen, komputer się restartuje i po restarcie śmiga jakby nigdy nic.

 

Problem zaczął się już jakiś czas temu na Windows 7, ale był bardziej dokuczliwy (wtedy trzeba było kilkanaście razy restartować komputer, aby odpalił, po aktualizacji do Windows 10, problem jakby zelżał) 

 

W linku plikd dmp ze zrzutu: http://sendfile.es/pokaz/707105---khtg.html

 

 



Użytkownik ajans edytował ten post 20 02 2016 - 10:08

  • 0

#2 viris33

viris33

    Administrator

  • 4 643 postów

Napisano 20 02 2016 - 10:59

Specyfikacja komputera? Poproszę o Smart dysku twardego z bootowalnego programu MHDD.



  • 0

#3 ajans

ajans

    Obserwator

  • 9 postów

Napisano 21 02 2016 - 22:05

Witam, a więc konfiguracja:

 

Płyta głowa: G31M-ES2C

Procesor: Intel C2Q Q82000

RAM: 4GB

Grafika: Nvidia 9800GT

Dysk twardy SSD: Adata sx900

Dysk twardy HDD: Seagate ST3500418AS

 

W załaczniku smart z crystaldisk info, jest to komputer mojego taty, a dopiero jak u niego byłem, doczytałem, że program który podałeś trzeba odpalić przed startem systemu, a nie miałem żadnego pendrive, ani płyty, aby zrobić bootowalnego pendrive lub płytę, więc jak info z crystaldisk nie wystarczy, to daj znać, a na dniach zrobię programem który podałeś.

 

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc!

Załączone pliki

  • Załączony plik  smart.txt   15,5 KB   2 Ilość pobrań

  • 0

#4 viris33

viris33

    Administrator

  • 4 643 postów

Napisano 21 02 2016 - 22:51

Jak masz CDI to zrób screena z CDI będzie prościej. BTW zasilacza ten komputer nie ma? Sprawdź czy nie ma jakiegoś nowszego firmware do SSD, czasami na starych potrafią się wykrzaczać.



  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych